O Nama

Osnivači

Klub CAPOEIRA SENZALA iz Novog Sada osnovali su Siniša Cvetković-Vento i Bojan Jung-Montanha u martu 2009. posle osmogodišnjeg iskustva u svetu kapuere.

Klub radi pod nadzorom majstora Stina (mestre Steen - Kopenhagen, Danska) unutar grupe Centro Cultural Senzala de Capoeira (mestre Peixinho - Rio de Janeiro, Brazil).

Naša misija je širenje i popularizacija brazilske borilačke veštine i kulture, propagacija sporta i edukacija dece, omladine i starih o važnosti telesnog vežbanja i zdravog načina života.

U okviru svog rada klub organizuje stručne seminare i različite manifestacije sa uvaženim stručnjacima iz sveta kapuere.

Siniša Cvetković

Siniša Cvetković, rođen 1983. jedan je od osnivača i glavni trener sportsko rekreativnog kluba „Capoeira Senzala“ iz Novog Sada. Kapuerom je počeo da se bavi 2001. godine i učenik je majstora Stina iz Kopenhagena. Veoma je posvećen klubu i ovoj veštini, koju je usavršavao u Brazilu i nastavlja da je usavršava odlazeći na brojne seminare širom Evrope.

Nosilac je crnog pojasa u karateu-prvi dan; bivši je gimnastičar i plesač.

Po obrazovanju je master profesor fizičkog vaspitanja i sporta.

Capoeira - zdrav način življenja

Naš klub polazi od sledećeg stanovišta: fizička aktivnost, neophodna je komponenta za čovekovo normalno funkcionisanje i njegovo zdravlje. To je opšte poznato. Međutim, bez obzira na tu činjenicu, naše društvo mnogo manje upražnjava fizičku aktivnost i danas je izloženo rastućoj epidemiji gojaznosti iako su naša saznanja o prednostima fizičke aktivnosti, vežbanja i zdravog načina života znatno napredovala.

Naša želja je da probudimo ljudsku svest i učinimo koliko god je moguće sa naše strane da se to promeni. Stoga, klub pored bavljenja kapuerom organizuje i razne druge aktivnosti, kao sto je odlazak na planinarenje, klizanje, plivanje itd. čineći na taj način da članovi steknu naviku vežbanja. Ovakvim primerom ponašanja, sa sve rezultatom koji uz to dolazi, pokazujemo svima da rekreacija i fizičko vežbanje nemaju cenu.